Ziua Internațională a Romilor la Alba Iulia

Ziua Internațională a Romilor, 8 aprilie, este o zi pentru a sărbători cultura romani și de a crește gradul de conștientizare a problemelor cu care se confruntă romii.

Ziua a fost declarată oficial în 1990, în Serock, Polonia, la cel de-al patrulea Congres Mondial al Uniunii Internaționale a Romilor (IRU), în onoarea primei mari întâlniri internaționale a reprezentanților romilor din 7-12 aprilie 1971 în Chelsfield⁠(d), în apropiere de Londra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua Romilor la Alba Iulia

În orașul Marii Uniri, romii au sărbătorit ziua aceasta specială pentru comunitate prin tradiții specifice: dans și cântec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tradiția romilor merge mai departe

Îi felicităm pe cei care au reușit să organizeze în cadrul comunității din Alba Iulia acest eveniment deosebit care reușește să transmită generațiilor viitoare cultura și tradițiile romilor.

An Nou Fericit!

Mulțumim pentru tot suportul și deschderea de care ați dat dovada pe parcursul anului 2018 și sperăm la un 2019 mai bun din toate punctele de vedere!

La mulți ani!

Echipa Intervin 🙂

Echipa centrului Intervin

Centrul Intervin nu mai poate oferi servicii pe ocupare deoarece expertul pe ocupare nu mai face parte din echipă. Echipa centrului a rămas din patru oameni, continuând să ofere servicii gratuite de consiliere și informare medicală, psihologică, socială (lucrător social), consiliere/mediere pe problemele romilor, făcându-se constant reevaluări și în teren, la beneficiari.

Sperăm în decursul lunii octombrie să ocupăm și celelalte două posturi devenite vacante.