Cursuri de formare – „Promovarea nediscriminării grupurilor vulnerabile în acces la serviciile publice”
În perioada 22 -28 august 2016, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială a organizat 3 Cursuri de formare cu tema „Promovarea nediscriminării grupurilor vulnerabile în acces la serviciile publice” la Complexul Hotelier Eden, Predeal. Cursurile au fost realizate în cadrul proiectului „Abordare integrată la nivelul municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării și a marginalizării grupurilor vulnerabile”, PEH 082, implementat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și cu Asociația SM Speromax Alba.
Astfel, în perioada 22 – 25 August 2016 la curs au participat 51 de membrii, reprezentanții instituțiilor publice, repartizați în 2 grupe, iar în perioada 25 – 28 August 2016 au participat 20 de membrii, reprezentanții societății civile.
Cursul teoretic a avut 2 componente: una de formare privind fenomenul discriminării grupurilor vulnerabile în acces la serviciile publice şi cea de-a doua componentă de formare privind noţiuni de incluziune socială și reducere a marginalizării grupurilor vulnerabile.
Participanții au considerat că:
– „Pe mine personal, m-a ajutat foarte mult să îmi reamintesc sau să reconștientizez anumite moduri sau tipuri de discriminare pe care uneori le practicam și eu într-un mod latent fără să îmi dau seama și poate chiar trăiam într-o normalitate firească cu toate lucrurile astea”, participant.
– „Consider că este un prim pas în colaborarea inter-colegială și inter-instituțională”, participant.
Proiectul ”Abordare integrată la nivelul municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării și a marginalizării grupurilor vulnerabile” îşi propune ca printr-o abordare integrată a serviciilor oferite populației vulnerabile să reducă marginalizarea socială și să crească cunoștințele, înțelegerea, acceptarea și respectul pentru minorități a reprezentanților administrației publice locale și este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în cadrul Apelului COERENT. Durata de implementare a proiectului este de 11 luni. Valoarea finanţării este de 206.877,26 Euro