INVITATIE DE PRESA – CONFERINTA LANSARE RAPORT DE CERCETARE

Reducerea discriminariiPrimăria Municipiului Alba Iulia în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială și cu Asociația SM Speromax Alba au deosebita placere de a vă invita la conferinţa de presă pentru diseminarea rezultatelor Raportului de Cercetare – Studiu privind percepția discriminării în rândul grupurilor vulnerabile din Alba Iulia. Raportul este realizat în cadrul proiectului „Abordare integrată la nivelul municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării și a marginalizării grupurilor vulnerabile”, PEH 082.

Evenimentul va avea loc în data de 08 august 2016, la Centrul de Resurse inființat în cadrul proiectului, din strada Gladiolelor, nr 3A, Alba Iulia, îcepând cu orele 11.00.

Raportul de cercetare, care va fi diseminat cu ocazia conferinţei, evaluează percepţiile şi atitudinile a 600 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă și persoane afectate de boli cronice) asupra fenomenului discriminării. Raportul stabiliește prioritățile de intervenție ale viitoarelor instrumente specifice, destinate reducerii discriminării în acces la serviciile publice, elaborate și oferite de municipalitate.

Scopul proiectului este acela de a dezvolta măsuri de combatere a discriminării și de reducere a excluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, persoane de etnie romă și persoane cu boli cronice, de la nivelul Municipiului Alba Iulia, prin mecanisme sustenabile antidiscriminare și de promovare a incluziunii sociale inițiate de către autoritățile publice locale în parteneriat cu societatea civilă.

Proiectul ”Abordare integrată la nivelul municipiului Alba Iulia pentru reducerea discriminării și a marginalizării grupurilor vulnerabile” este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în cadrul Apelului COERENT. Durata de implementare a proiectului este de 11 luni. Valoarea finanţării este de 206.877,26 Euro.

La conferinţă vor participa reprezentanţii beneficiarului proiectului şi ai partenerilor în proiect, reprezentanţi ai autorităților publice, ai ONG-urilor de profil şi ai mass-media.

Persoană de contact: Ungureanu Gabriela Alina, Expert PR, Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala, e-mail: intervin.frds@yahoo.com

INAPOI